Sensing yoga

Är en yoga form där vi rör oss efter vår egen kropps önskan att få röra sig. Precis som det är meningen att den ska göra. Det är mjukt, kravlöst och helt naturligt. 

Vi rör oss precis så som små barn, djur och naturfolk gör. Vi kroppsgäspar för att släppa loss på oxytocinet i blodomloppet. Vårat må bra hormon som hjälper oss att sänka kortisolet i blodet. Kortisol är vårt stresshormon.

Skakningar och vaggningar är också en del i Sensing yogan. Ända sen vi befann oss i vår mors mage har vi vaggats till trygghet och lugn. Vilket är något som vi även som vuxna fortfarande känner ett lugn i. 

Vi spiralar vår bindväv för att få ut slaggprodukterna och kunna återfukta fascian. Det gör vi för dämpa inflammationer i kroppen. Samtidigt som vi spiralar fascian stimulerar vi vår vagus nerv. Vagus nerven är samlar ihop information och skickar upp till vår hjärna. Genom att hålla en hög ton på vagus och ger den näring kommer stressiga situationer inte påverka oss alls på samma sätt. Så när vi spiralar fascian lugnas vår vagus nerv ner.


Sensing yoga på stol

Även om sensing yoga är en otroligt tillåtande form av yoga som de allra flesta kan vara med på så är det absolut inga problem för alla att vara med på Stols sensing. Den passar perfekt för den som kanske har problem att komma ner på golvet och hellre vill göra det sittandes. För att inte tala om som friskvård på företaget där jag har klasser för att öka medvetenheten till att röra sig under en stillasittande dag. 


Senior Sensing yoga

Är samma sak som Stolsensing yogan. Vi utför övningarna på stol, rullstol eller rullator. Rörelserna är helt efter sin egen kropp förutsättningar. Mjuka och följsamma. Kommande aktiviteter:

26/1-30/3 20.30 Sensing yoga live sänt via sluten facebook grupp. Klasserna ligger kvar i gruppen för att kunna köra om och om igen tom den 15/5-22, 600kr för 9 gånger anmäl via mail afhovgarden@outlook.com  och självklart om du vill vara med något utav passen går det bra. (uppehåll 2/3)

18/4 10-12 Stol sensing yoga med hantverksgemenskap. Du tar med dig vad du har för händerna hemma. Om du vill ha hjälp att skapa ett broderi med till favorit citat hjälper jag dig att komma igång. Vi tar paus med Stolsensing yoga och fikar. Kostnad är 150kr för Stolsensing yoga och fika. 250kr för Stolsensing yoga, fika samt mtrl till broderi. 

18/4 14-15 Sensing yoga i logen med efterföljande kallbad för den som önskar. Kostnad 100kr


Några ord om Sensingyogan:

"Varje pass med Pia är väl genomtänkt. Pia är en lugn, pedagogisk och varm instruktör. Alla rörelser är enkla att genomföra och Pia anpassar efter behov. Passen lämnar mig med en skön känsla i kroppen som håller i flera dagar! Kan verkligen rekommenderas! 

                                                                  Malin


"Under coronapandemin har min axel och nacke blivit allt sämre. Sensing yoga har hjälpt mig att mjuka upp stela och låsta leder som begränsade rörelseförmågan i axeln efter septisk artrit i leden 2016. Efter mitt första pass kände jag genast en förbättring som jag inte känt på två år. Jag har blivit beroende av sensing yoga! 

                                                              Lena