Min berättelse

af Hovgården

Att hitta mitt sätt att bli mer "härvarande" i mötet med andra och med mig själv resulterade i att jag utbildat mig till Återhämtnings terapeut och blev klar med det under våren 2021. Genom utbildningen har jag fått med mig otroligt många olika verktyg till att förmedla olika sätt att återhämta sig .


Pia Möller heter jag som har sökt sätt att landa och hitta olika verktyg för att inte hela tiden vara hög på adrenalin i behovet av att hela tiden prestera. Och några av de saker som fungerar för mig är Sensing yogan som verkligen gör underverk för att landa. Att vara ute i naturen och på riktigt uppleva den. Inte bara ta mig igenom skogen utan med nyfikenhet som ett litet barn se den lilla gula svampen som växer på en död trädgren. Eller nyfiket följa en ny stig för att känslan säger att det är den jag ska gå på just nu. Och jag älskar att träna ute i naturen året runt både på snö, gröna ängar eller på det böljande blå. Dock är jag lite rädd för mörka sjöar. Men det jobbar jag med att ha tillit till att allt blir precis som det ska vara. 

Under hösten 2020 när coronan härjade som mest fann jag Sensing yogan som för mig har hjälp mig med verktyg för att dämpa min ångest och oro. Tack vare att Sensing yogan stimulerar vagusnerven och återfuktar bindväven mår min kropp så mycket bättre. Lic Sensing yogalärare blev jag tidigt på sommaren 2021 och jag vill verkligen dela med mig av den här fantastiska yoga formen.

Ytterligare ett komplement till att lära sig "härvaro" är Shinrin Yoku, eller skogsbad som vi säger här i Sverige. Genom att vistas i naturen och göra meditations övningar, andningsövningar och en del yoga, upptäcker vi naturen med alla vårs sinnen.